HTML

SMTJ

Voltunk Sicsinél pusztítani az alkoholt. Továbbra se harácsoljatok túlórát, zúzzatok haza! Reggel futottunk, és ugrókötelezzünk is! Aki a videót kiteszi videómegosztóra azt beperelem. Nem viccelek süzsdmeg!

Friss topikok

  • landov: Vazze! Az a való világ! (2007.09.03. 14:24) Személyi Kultusz
  • landov: Szórakoztok? Sajátot indítok: landov.blog.hu (2007.08.21. 20:41) Mi a nagymári f-a van?
  • Landov: Nem is kergettelek.. (2007.08.15. 22:53) SMT Jihad Day (2007.07.18)
  • landov: Üdv! Megtudtam, hogy ez egy önálló zenei stílus is egyben és hamarosen lesz belőle egy dupla CD-m. (2007.08.08. 16:43) Fogyókúra
  • landov: Elismerésem Dorina! Látod, nem is olyan nehéz hosszút írni ;) A többiek nem írnak? (2007.08.08. 12:50) SMT Jihad Day 1 (2007.07.16) 18+

Linkblog

2007.07.24. 13:26 landov

Rekreáció

Aki komolyan vette a múlt hetet annak szüksége lehet rá.

www.ossejtfokozo.hu

Update 2007.07.27: Van azért itt más is: http://szkeptikus.blog.hu/2007/07/05/p99857

 

Ez egy magyar találmány, amivel annyi őssejtet lehet pluszban öt nap alatt termeltetni, mint amennyit műtéti beültetésnél alkalmaznak. A különbség annyi, hogy itt nem lokálisan egy helyre kerülnek a sejtek, hanem ezek a csontvelőben termelődnek, majd szétáramlanak a vérben, és azokhoz a szövetrészekhez vándorolnak, ahol szükség van rájuk. Nekem most bőven szükségem van rájuk. Ha rendbetette a májat, tüdőt, beforrasztja a sebeim, talán még a hajam is visszanő. Ha eladtam a k.bsztt üdülési csekkeket amit mostanában gempa helyett adnak, meg is rendelek egy hatvan napnyi adagot.

 

Egyébbként nekiáltam embert klónozni egyetlen hajszálból :)))

Landov

8 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://smtj.blog.hu/api/trackback/id/tr36124263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorina 2007.07.24. 14:57:12

Csak okosan azzal a klónozással... :)

Svidi 2007.07.24. 15:34:05

Sanya!

Jókor jut ez is eszedbe, szerintem meditációval és kellő odafigyeléssel ezt elkezdhetted volna a múlt héten is. És valóban, hétvégére dús hajad és egészséges tested lehetett volna.

Ja, és az üdülési csekkes pénzt pedig tudományos kutatásokra (pl:az alkohol hatása az emberi szervezetre, Mijózsi pálinkájának gázkomatográfos vizsgálata, stb) kell költeni. :))

landov · http://landov.blog.hu 2007.07.24. 18:05:38

Dorina: Okosan is kell, mert sajnos a mintából csak egy marad..

Svidi: Megmondom, én neked fejből: Aceton, Desztilláltvíz, Aszaltszilva.

Svidi 2007.07.25. 07:48:46

Akkor bármikor reprodukálhatnánk a kerítés-szaggató pálinkát? :))

sicsi 2007.07.27. 09:37:15

Csak óvatosan ezzel a bogyóval!

Rákot is okozhat az őssejtfokozó
Míg a készítményben lévő toxinok elvben megfelelő tisztítási eljárással kiszűrhetők, sokkal súlyosabb probléma, hogy bármilyen \"őssejtfokozó\" hatású szer mellékhatásként rákot is okozhat. A The Scientist által megkérdezett Dr. William H. Frishman, a New York Medical College professzora szerint \"egy őssejtfokozó szedésének egyik kockázata az, hogy a szer szunnyadó állapotban lévő ráksejteket aktiválhat. Egyes embereknek rejtett, rosszindulatú daganatsejtjeik lehetnek, és akkor hirtelen egy őssejtfokozó kerül a szervezetükbe.\" És valóban: az orvosi szakirodalomban nem egy, de nem is kettő, hanem jó néhány cikket (lásd pl. Wu és mtsai 2007, Takakura 2006, Varner 2007) lehet találni arról, hogy a csontvelői és szöveti őssejtek nem csupán a sérült szövetek regenerációjában, de éppenséggel a rákos daganatok keletkezésében és azok növekedésében, fenntartásában is jelentős szerepet játszanak. Ha pedig ez így van, akkor bármilyen őssejtfokozót szedünk is, mindig szembe kell néznünk azzal a veszéllyel, hogy az esetleges kedvező hatás mellett az őssejtfokozó hatására rosszindulatú daganat keletkezik szervezetünkben, vagy az eddig szunnyadó (korábban fel nem fedezett vagy már gyógyultnak tekintett) daganat növekedésnek indul!

Ezzel a veszéllyel egyébként a magyar kutatók és a kapszula gyártói is tisztában vannak, és meg is említették egyes interjúikban. A tumorok keletkezésének veszélyét firtató kérdéseket azonban azzal az állítással hárították el, hogy a kapszula olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek a daganatképződést \"kordában tartják\". Ez azért enyhén szólva nem hangzik túl megnyugtatóan: beadunk egy rákkeltő szert és egy rákellenes szert, aztán reménykedünk abban, hogy a rákellenes lesz az erősebb? Ugyan hogyan bízhatnánk meg ebben? Az őssejtfokozó kapszulát egy másik, \"őssejtvédőnek\" nevezett kapszulával együtt kell szedni, ez lenne az állítólagos rákellenes szer; elég azonban egy pillantás az összetételére (különböző gyümölcsök magvai és héja), s máris kiderül, hogy az \"őssejtvédő\" valójában nem más, mint a Crystal Institute Kft. által forgalmazott, daganatellenesnek titulált \"Flavin 7\" étrend-kiegészítő átcímkézett változata. Emlékezzünk csak: ez volt az a termék, amellyel kapcsolatos megalapozatlan állítások miatt a Gazdasági Versenyhivatal kétszer is megbüntette a Crystal Institute Kft.-t. Világos az üzleti stratégia: bizonyára könnyebb eladni a Flavin 7 terméket, ha \"őssejtvédőnek\" elnevezve az őssejtfokozóval kapcsoltan értékesítik.

forrás:
szkeptikus.blog.hu/tags/őssejt?tags=%C5%91ssejt

landov · http://landov.blog.hu 2007.07.27. 11:48:19

Errőr a rizikóról tudok, és a készítők is.
Ha növekszik az őssejttermelésünk, selejt is nagyobb valószínűséggel fordulhat elő a sejtek között. Emiatt már a vizsgálatok elején fontosnak tartottuk bekalkulálni azt, hogy ezeknek az anyagoknak a hatását a daganatokkal összefüggésben is vizsgáljuk. Ennek fényében állítom, hogy jelenleg nem tudok semmiféle mellékhatásról.
...
Ezen kívül fontos megjegyezni, hogy az őssejtek a tumoros sejtek számát is növelhetik, ezért nem ajánlom olyanoknak, akik például krónikus limfoid leukémiában szenvednek.

forrás: index.hu

Be kell válalni..

landov · http://landov.blog.hu 2007.07.27. 11:49:20

A flavonokról pedig már többen is állítják, hogy a rákmegelőzésben, akár gyógyításban hatékony lehet.

landov · http://landov.blog.hu 2007.07.28. 09:48:34

Végigolvastam az egészet kommentekkel. A cikknek nem is a rákkeltő hatással van baja, hanem azzal, hogy a termék nem lett alaposan bevizsgálva, nem voltak klinikai tesztek, és ha igaz amit tesz, akkor nem szabadna étrendkiegészítőként forgalmazni, hanem gyógyszerként kellene törzskönyvezni.
Rákügy. Ha ez a cucc mondjuk háromszorosára emeli az őssejttermelést, akkor ha szedem, tíz nap alatt van annyi esélyem rákra, mint harminc nap alatt, ha nem szedem. Ez nem túl brutál kockázat, csak mondjuk hosszútávon (évekig szedni). Egy elmélet szerint ezek a szerek pedig nem is csinálnak mást, mint az őssejtek bizonyos receptoraihoz kötődve, megakadájozzák azok összeragadását, így azok a véráramba juthatnak. Ha ez igaz akkor nincs is fokozott őssejttermelés, csak kiszabadulás, ergo nincs is magasabb kockázat DNS hibára. Amit a cikk még említ, hogy az őssejt segíthet egy meglévő rákos daganat kifejlődésében azzal, hogy mondjuk ellátja erekkel, vagy megerősíti. Nahiszen. Az a tumor így is ott van, tehát idő kérdése csak a bevadulása.
Ami nekem aggályos, az ez a toxin dolog, de ha nem iszákoskodom tovább - márpedig nem fogok, akkor szerintem a májam megoldja. Ami még nem tetszik, az a fejlesztő és a forgalmazók reakciója.
süti beállítások módosítása